Bästa golfsimulatorn 2022: Bäst i test golfsimulator

Denna artikel innehåller annonslänkar för Nordica Golf och Amazon.

Älskar du golf? Önskar du att du kunde spela golf oftare, men har varken tid eller pengar att åka till en golfbana? En golfsimulator hemma kan vara den perfekta lösningen för dig! Trots att värstingmodellerna oftast är dyra kan du komma undan med en billig golfsimulator som gör jobbet, bara du väljer rätt. I den här artikeln kommer vi att diskutera fördelarna med att ha en golfsimulator hemma och vad du behöver tänka på när du köper en.

Fördelen med att ha en golfsimulator hemma är inte bara att det ger dig möjligheten att träna golf under alla säsonger utan det ger dig även mer insikt i form av data gällande din sving och teknik, som sedan kan gynna ditt spel ute på golfbanan. Dessutom är det en riktig imponerande teknologi som påminner om ett 3D-spel. Förhoppningsvis kan vi svara på frågan: vilken är den bästa golfsimulatorn? innan du läst klart artikeln. Om du hellre vill åka till en lokal för att träna hittar du en bra sammanställning på tillgängliga faciliteter på Happy Golfers webbsida.

Bästa golfsimulatorn för hemmabruk

Utifrån vår sammanställning av olika bäst i test golfsimulator, recensioner och egna erfarenheter är följande vårt toppval för dig som söker en golfsimulator för hemmabruk:

OptiShot 2 Golfsimulator

Som vi anser ger dig en perfekt balans av funktioner till ett mycket förmånligt pris. Du undrar säkert varför vårt val faller på just OptiShot, vilket vi berättar nedan. Men innan vi kommer dit ska vi först berätta vad en golfsimulator är och varför just du behöver en golfsimulator hemma!

Med en golfsimulator hemma slipper du gå till rangen.

Vad är en golfsimulator för hemmabruk?

En golfsimulator ger dig möjligheten att både träna och spela 18-hålsrundor från ditt vardagsrum. Genom att ha en golfsimulator hemma kan alltid slå fullsvingar från ditt vardagsrum och är ett bra alternativ till att träna på rangen om du bor långt från golfbanan och/eller vill träna i alla väder.

Med en golfsimulator hemma kan du slå med alla dina golfklubbor på världsledande banor samtidigt som du ges möjligheten att analysera alla dina slag, för att ta reda på dina svagheter och styrkor. Just denna möjligheten utnyttjas av allt från glada amatörer till proffs på PGA-touren.

Även en billig golfsimulator kan ge dig tillräckligt med insikt för att förbättra ditt spel ute på banan, och i just den här artikeln går vi igenom vilken golfsimulator på en budget som vi tycker är den bästa. Kom ihåg att även en billig golfsimulator kan ge dig värdefull insikt om din teknik och du minskar dessutom tiden för en 18-hålsrunda från cirka fyra timmar ner till en, bra va?

Hur fungerar en golfsimulator?

Om du, som jag, är något så när tekniskt intresserad eller bara är en nyfiken prick, ställer du dig säkert frågan: Hur fungerar en golfsimulator?

En golfsimulator består i grund och botten av två delar:

  • Mjukvara som gör simuleringar från data inhämtat av ex. sensorer och kameror.
  • Hårdvara, såsom en skärm, nät eller matta som ger dig rätta förutsättningar att simulera känslan av att spela på en bana hemma.

Genom inhämtning av data från hårdvaran görs sedan precisa beräkningar genom mjukvaran som sedan projiceras på en skärm av något slag för att efterlikna golfupplevelsen på banan eller rangen i allra högra grad. Dagens teknologier har ofta mycket bra grafik som ger dig inlevelse och låter dig uppleva världsledande banor hemifrån.

Utöver mjukvaran och hårdvaran finns det även olika typer av golfsimulatorer, som utmärker sig genom att använda olika typer av sensorer och faller därför i olika prisklasser:

  • Fotometriska:
    • Använder sig av kameror och är mycket flexibla system som funkar både för inomhus- och utomhusbruk. Inom fotometriska golfsimulatorer finns det system med olika många kameror, där fler kameror innebär högre precision men också ett högre pris. En av de mest välkända fotometriska golfsimulatorerna är förmodligen SkyTrak.
  • Infraröd:
    • Genom sensorer som mäter infrarött ljus använder dessa golfsimulatorer endast klubbhuvudet som mätpunkt. Detta innebär att du kan spela med vilken boll som helst som i sin tur kan underlätta spel inomhus då även träningsbollar fungerar och du minskar risken av att skada omgivningen, men kan även förlora viss känsla i bollen. Golfsimulatorn OptiShot 2 som vi rekommenderar använder denna teknologin.
  • Radar:
    • Simulatorer som använder sig av radarteknologi skickar ut signaler som studsar på golfbollen efter träff. Nackdelen med den här typen av simulatorer är att de behöver betydligt mer plats, då enheten behöver stå några meter bakom klubbhuvudet, samtidigt som de inte kan mäta vissa variabler såsom svingplan vid träff. En av de populäraste golfsimulatorerna som använder radarteknologi är TrackMan.

Detta behöver du till en golfsimulator hemma

Innan du går in och klickar hem en golfsimulator finns det några viktiga saker du bör ta med dig. Det första du måste säkerställa, för att undvika besvikelse senare, är att du har tillräckligt med plats. Se till så du har tillräckligt med plats för att kunna slå fullsving med alla dina klubbor först och främst.

Efter att du är säker på att du har tillräckligt med plats finns det även några grejer till som du behöver för att din golfsimulator ska bli komplett. Vissa försäljare erbjuder ibland så kallade bundles där det mesta ingår, vilket kan spara tid, men du kan likväl plocka ihop delarna själv för större valmöjlighet:

Utöver dessa kan du såklart lägga till andra accessoarer för att förgylla upplevelsen, såsom en bollränna eller varför inte en inomhusgreen? Oavsett vad du väljer för tillbehör är själva simulatorn hjärtat och här kommer den som vi skulle valt för att bygga en golfsimulator hemma.

OptiShot 2 Golfsimulator

OptiShot 2 är vårt val av simulator för hemmabruk och erbjuder en bra balans av funktionalitet och pris. Den är enkel att komma igång med och kopplas enkelt upp till din dator, ett perfekt val för den som vill prova på att ha en golfsimulator hemma för en väldigt attraktiv prislapp.

Med OptiShot 2 kan du mäta följande:

  • Klubbhuvudets hastighet
  • Svingplan
  • Distans
  • Bollträff – tå, center, häl
  • Svingtempo
  • Visuell återgivning av klubbhuvudet

Allt i realtid, så du vet var du behöver lägga krutet på med just din träning. Eftersom denna simulatorn använder sig av infraröda sensorer kan du dessutom använda skumgummibollar eller liknande, vilket innebär att du inte behöver ha ett lika slitstarkt nät eller vara lika försiktig med omgivningen.

Simulatorn kommer med 15 banor och en förinstallerad driving range, men som tillägg finns även 60 andra av världens främsta golfbanor att ta del av. Utöver detta finns det även möjlighet att tävla med eller mot sina kompisar genom de många spellägena som medföljer.

Om du vill förbättra ditt spel på ett kostnadseffektivt sätt och köpa din första golfsimulator för hemmabruk rekommenderar vi OptiShot 2!

Vanliga frågor och svar

Vad är en golfsimulator?

Sammanfattningsvis kan man säga att en golfsimulator är en enhet som analyserar din sving och/eller bollbana för att simulera golfspel på bana eller driving range men som du dessutom kan ha hemma. Utöver detta läser den av viktig data som kan användas för att förbättra ditt spel. För en utförligare förklaring, läs hela förklaringen i tidigare stycke.

Vad kostar en golfsimulator?

Pris för en golfsimulator varierar stort, men du kan räkna med allt från 2000 kr upp till 100000-150000 kr, beroende på vilka funktioner du söker och din budget.

Hur högt i tak behöver jag ha för en golfsimulator hemma?

Takhöjd för en golfsimulator hemma varierar beroende på din spelstil. Det viktigaste är att du har tillräckligt med takhöjd för att kunna slå fullsving med din längsta klubba. För de flesta innebär detta att du behöver ha cirka 2,5 meter i takhöjd.

Avslutning

OptiShot 2 är den golfsimulator vi rekommenderar för en bra balans mellan funktionalitet och pris. Trots prislappen är det en noggrann simulator som gör jobbet, men glöm inte kolla så du har utrymme och nödvändiga tillbehör för att kunna utnyttja den fullt ut. Är du nyfiken på annan golfutrustning? Kolla in vår övergripande artikel här.