Så sänker du ditt HCP snabbt i 3 enkla steg

Vill du också utveckla ditt golfspel och sänka ditt handicap? Oavsett om ditt mål är att kliva under den magiska HCP 10-gränsen eller är nybörjare kommer du kunna göra stora framsteg genom dessa 3 enkla steg som fokuserar på både spelet ute på banan och träningen.

Genom dessa steg gick jag själv från HCP 36 till HCP 20 under en sommar, och jag rekommenderar alla tänka på följande och du vill sänka ditt HCP snabbt och effektivt.

1. Planera ditt spel efter banan

Ett misstag många oerfarna spelare gör är att inte reflektera över hur banans utformning kan hjälpa ditt spel. Många gör det för svårt för sig själva och försöker slå svåra slag som de inte har kontroll över. Ingen professionell golfare spelar ett hål utan någon strategi, och när de gör det tenderar det ofta att gå åt pipsvängen.

Har du ett högt HCP eller en dålig dag – gör det inte för svårt för dig själv! De viktigaste slagen slås inom 100 meter från hålet, och det är dessa som kommer göra mest skillnad för din score i det långa loppet, även om du slår en spikrak driver 250 meter eller inte.

Istället bör du fokusera på att utnyttja dina styrkor rätt. Har du exempelvis en tendens att slice:a med drivern bör du absolut utnyttja detta när du spelar dogleg höger, men om du istället slår en hook gör du bättre i att gå ner till en klubba du har mer kontroll över.

Detsamma gäller för inspel. Har du ett avstånd du föredrar mer än andra, försök då positionera din boll i en fördelaktig situation för dig att utnyttja dessa styrkor, även om det ibland innebär att du får längre till hål – planera ditt spel efter dina styrkor.

Golf-närspel-putt

2. Fokusera på närspelet

Slagen inom 100 meter är de mest avgörande för att utveckla ditt golfspel, prova själv att räkna dina slag på olika avstånd så ser du rätt fort att majoriteten av dina slag slås i denna zon. Det är här spelet avgörs, vilket du enkelt ser om du kollar hur proffs spelar.

Tips!

Många banor erbjuder korthålsbanor för en mindre avgift, som ger ett utmärkt tillfälle att öva på ditt närspel.

Genom att lägga mycket fokus på närspelet kommer du snabbt märka att din score sjunker. Många spelare blir stressade när de kommer upp på green, men försök att ta ett djupt andetag och välj ut ett tydligt siktmärke, och glöm inte provsvinga.

3. Träna på rätt sätt

Självklart ska inte all träning tas på blodigt allvar, särskilt inte om du är en amatör. Däremot kan det vara bra att ibland stanna upp och tydliggöra dina mål. Istället för att stå på rangen och slå mållöst, försök ha en målsättning och följ upp dina mål.

Om du är osäker på hur du ska lägga upp din träning, vad du ska fokusera på eller har andra funderingar kring din träning, tveka inte på att ta kontakt med ditt lokala golf-PRO. Det kan verka dyrt vid första anblick, men kan ha en obeskrivlig roll för din framtida utveckling.

Om du vill träna även på vintern när banorna är stängda, eller ha mer flexibilitet i ditt spelande, kolla gärna in vår artikel om golfsimulatorer och hur du kan komma undan billigt med att träna hemifrån.

Avslutande tankar

Hoppas du tagit med dig något som kan hjälpa dig utvecklas och sänka ditt handicap. En bra början är ofta att fokusera på dina styrkor, planera ditt spel och din träning och följ upp! Osäker på vad du behöver för utrustning? En bra början är denna artikeln.

Lycka till ute på banan, och dela gärna artikeln om du lärt dig något.

Lämna en kommentar