Bästa golfklockan 2023: Bäst i test golfklocka för plånboken och funktioner

Denna artikel innehåller annonslänkar för Nordica Golf.

När du letar efter den bästa golfklockan finns det många faktorer att ta hänsyn till. Vill du ha en GPS-golfklocka eller något enklare? Vad är din budget? Vilka funktioner behöver du? I den här artikeln kommer vi att jämföra de mest populära golfklockorna från dominerande Garmin, som vi anser producerar golfklockor i bäst kvalité för rimligast summa.

I slutet av artikeln presenterar vilken som är den bästa golfklockan för plånboken utifrån en lite stramare budget, för dig som inte vill lägga allt för mycket på en golfklocka men även för dig som söker funktioner. Vi kommer att titta på funktioner, priser och kundrecensioner för att hjälpa dig att avgöra vilken golfklocka som är bäst för dig. Häng med!

Bästa golfklockan 2023 – Garmin Approach S62

Bästa golfklockan 2022 - Garmin Approach S62

Vår favorit är Garmin Approach S62 som är fullpackad med grymma funktioner som inkluderar allt från pulsmätning till vindhastighet. Trots snäppet sämre batteritid än modellen S12 anser vi att fördelarna är betydligt fler, vilket gör den till vår favorit och val till bästa golfklockan 2023.

Varför behöver du en golfklocka?

Golfklockor har blivit alltmer populära bland golfspelare på alla nivåer. De ger spelarna viktig information som t.ex. avstånd till green och hur många slag de har slagit. Många golfklockor har dessutom GPS-funktioner, vilket kan vara till stor hjälp på banor du inte spelat tidigare.

Genom att med säkerhet veta avståndet till green kan du fatta rätt beslut gällande klubbval och du slipper lägga onödig tid på att bläddra i en banguide eller lita på (ett ofta) halvtaskigt ögonmått. En bra golfklocka kan också följa din poäng och hjälpa dig att förbättra ditt spel med tiden.

Vilken golfklocka ska du köpa?

Det finns några saker att tänka på när du ska välja den bästa golfklockan för dina behov. Bestäm först om du vill ha en GPS-klocka eller en enklare modell. GPS-klockor är utmärkta för att navigera på banan och hålla koll på avståndet, men de kan vara dyrare. I den här guiden rekommenderar vi däremot en GPS-klocka och alla modeller du finner i artikeln är av denna typ. Den stora fördelen med GPS-klockor är att de är mer precisare.

För det andra bör du tänka på din budget. Golfklockor varierar i pris från cirka 1000 kronor till över 5000 kronor. Om du bara börjar vill du kanske köpa en billigare modell och uppgradera senare när ditt spel förbättras och du behöver fler funktioner, vi har därför med två alternativ som passar både dig som söker en golfklocka med extra allt, men också för dig som har en liten mindre budget.

Med hjälp av en golfklocka kan du på ett tillförligt sätt bedöma avstånd till hål och hålla koll på annan viktig baninformation, utan att behöva bläddra i någon banguide.

Bästa billiga golfklockan 2022 – Garmin Approach S12

Garmin Approach S12

Garmin Approach S12

Garmin Approach S12 är vårt främsta val om du söker en billig men prisvärd golfklocka som samtidigt ger dig tillräckligt många funktioner för att utveckla ditt spel. Garmins prisvärda GPS-klocka Approach S12 innehåller mer än 42 000 förinstallerade banor och med en batteritid upp till 30 timmar, i GPS-läge.

Trots klockans pris har den viktiga funktioner, såsom avstånd till framkant, mitt och bakkant av green men även en separat greenvy där du kan lägga in flaggplacering till några förprogrammerade positioner. Med Garmin Approach S12 får du också avstånd till hinder samt möjligheten att räkna slag. För en mer ingående recension av Garmin Approach S12 se gärna denna videon. Ett kanonbra budgetalternativ för dig som behöver en billig golfklocka som ger dig de mest grundläggande funktionerna ute på banan!

Bästa golfklockan 2022 – Garmin Approach S62

Bästa golfklockan 2022 - Garmin Approach S62

Garmin Approach S62

Den bästa golfklockan 2022 är Garmin Approach S62, som fullständigt sopar banan med konkurrenterna. Utöver funktionerna som tillfaller S12 (se ovan) har även Garmins golfklocka S62 funktioner som pulsmätning, virtuell caddie som hjälper dig göra smarta klubbval samt möjlighet att pin-pointa flaggplacering för att få mer exakta mått. Den inkluderar även möjligheten att ställa in andra sportprofiler, för dig som tillfälligt tagit paus från golfen. Däremot har den något sämre batteriliv, men som vi anser vägs upp av klockans resterande funktioner. Sammanfattningsvis tycker vi att Garmin Approach S62 är en fullträff som ger den titeln bästa golfklockan 2023.

Vanliga frågor och svar

Får man ha golfklocka på tävling?

Enligt regel 14-3 är det inte tillåtet att med hjälp av teknisk utrustning ta reda på avstånd. I vissa fall kan lokala undantag tas, så kontakta din lokala domare om du är osäker. Läs mer på Svensk Golfs hemsida här.

Kan man spela golf med Apple Watch?

Du kan absolut spela golf med en Apple Watch, och det finns hundratals appar som skapats för just detta syfte. Däremot är Apple Watch inte utformad för golfspel i första hand och kan därför visa felaktiga avstånd och förhållanden i större utsträckning än en golfklocka.

Vad är bäst, golfkikare eller golfklocka?

En golfkikare låter dig mäta avstånd med högre precision än en golfklocka, men kräver däremot mer jobb från användaren. Golfklockor är mer användarvänliga, kräver mindre jobb men är ofta mindre precisa än en avståndsmätare i form av golfkikare.

Vilken är den bästa golfklockan?

Vi rekommenderar Garmin Approach S62, som vi anser är den bästa golfklockan. Klockan är fullproppad med smarta funktioner och ger dig mycket precisa avstånd och förhållanden för att underlätta ditt spel.

Vilken Garmin golfklocka ska man köpa?

Vi rekommenderar Garmin Approach S62, som vi anser är den bästa golfklockan. Läs gärna artikeln ovan för att ta reda på varför vi anser att Approach S62 är Garmins bästa golfklocka.

Avslutning

En golfklocka är en enhet som golfspelare använder för att hjälpa dem att främst mäta avstånd till green. Det finns många olika typer av golfklockor, men de mest populära är de med GPS-funktioner. GPS-golfklockor kan berätta avståndet till green, liksom annan viktig information om banan. De kan också spåra din poäng och hjälpa dig att förbättra ditt spel. Osäker på vad för golfutrustning du behöver? Se vår genomgående guide här!