Basta-golfkikaren-omslagsbild
|

Bästa golfkikaren 2024: Bäst i test golfkikare i alla prisklasser

Den här artikeln är för dig som söker den bästa golfkikaren. Oavsett om du letar efter en billig golfkikare eller ett mer premiumalternativ, vi ger dig hela listan för dig som ska köpa golfkikare och hjälper dig att hitta rätt oavsett budget.

I den här artikeln diskuterar vi också viktiga faktorer som du borde ta hänsyn till när du ska välja den bästa golfkikaren (ibland kalla rangefinder eller avståndsmätare) för dina behov, för att sedan rekommendera de golfkikare i en prisnivå som passar alla.

Om du inte har tid att läsa hela artikeln hittar du våra rekommendationer nedan:

Bästa golfkikaren överlag
Blue Tees Series 3 Max
 • Klar display med automatisk ljusstyrka
 • Slopefunktion och premiumkänsla
 • Snabb avläsning och enkel att använda
 • Svag magnetremsa för fäste på vagnen
Bästa billiga golfkikaren
Inesis 900 Avståndsmätare
 • Slopefunktion som går att inaktivera
 • Bra precision och kvalitativt hölje
 • Prisvärd sett till funktioner
 • Sämre vattentålighet och mindre tydlig display
Bästa premiumklass
Garmin Z82
 • Kombinerad GPS- och laserteknologi
 • Alla funktioner du kan önska dig
 • Full integration med Garmin Golf
 • Ibland stängs enheten av under pågående runda och omstart krävs

Vad du ska tänka innan du ska köpa golfkikare?

För att vara säker på att du väljer den bästa golfkikaren för dina behov finns det några saker du bör överväga innan du klickar köp. Nedan går vi igenom några viktiga punkter.

Förstoring och räckvidd: En av de viktigaste aspekterna av en golfkikare är dess förmåga att tydligt visa mål på avstånd. En förstoring på 6x till 8x är bra för att tydligt se flaggan och andra viktiga punkter på banan. I lägre prisklasser bör du kolla in kikarens effektiva mätområde, som oftast är 600-800 meter, för att försäkra dig om att den kan mäta avståndet till ditt mål. I våra rekommendationer nedan har vi sett till att produkterna vi rekommenderar uppfyller dessa villkor.

Bildkvalitet och optik: Bildkvaliteten är avgörande för en njutbar golfupplevelse. En kikare med högkvalitativ optik ger en skarp och tydlig bild, vilket är särskilt viktigt under varierande ljusförhållanden. Kikare med anti-reflektiva beläggningar och bra ljustransmission ger en klarare och mer detaljerad bild, vilket är ovärderligt på golfbanan.

Design och hållbarhet: Golfkikarens design och hållbarhet är viktiga faktorer. Det är värt att investera i en kikare som är både vattentät och dimskyddad för att klara olika väderförhållanden. En ergonomisk och användarvänlig design, med en greppvänlig yta, kommer att göra kikaren bekväm att använda under långa rundor på golfbanan.

Priset: Alla har olika budgetar när det gäller att köpa golfutrustning. Det är därför viktigt att överväga en rad olika prisklasser. Vi rekommenderar att titta på både prisvärda alternativ och mer premiumvarianter för att hitta den bästa golfkikaren för din ekonomi.

Billigare golfkikare kan fortfarande erbjuda god kvalitet och grundläggande funktioner, medan dyrare modeller ofta erbjuder avancerade funktioner och överlägsen optik.

Slopefunktion: Ett viktigt tillägg till överväganden vid köp av en golfkikare är funktionen för lutning, eller ”slope”. Slopefunktionen ger golfspelare en fördel genom att beräkna och justera det faktiska avståndet baserat på banans lutning.

Detta innebär att om ditt mål ligger på en uppförs- eller nedförsbacke, justerar kikaren avståndet för att ge en mer precis indikation på hur långt du faktiskt behöver slå. Detta kan vara ett ovärderligt verktyg för att förbättra ditt spel och hjälper till att fatta mer informerade beslut om klubburval och slagstrategi.

Det är viktigt att notera att även om slopefunktionen är mycket användbar i tränings- och spelupplägg, är den inte tillåten under tävlingsspel enligt golfens regler. Därför är det viktigt att se till att golfkikaren du väljer har möjlighet att stänga av denna funktion.

Alla golfkikare vi rekommenderar är utrustade med en enkel funktion för att inaktivera slopefunktionen, vilket gör dem regelrätta för användning i tävlingar. Detta ger golfspelare flexibiliteten att utnyttja avancerade funktioner under träning och spel, samtidigt som de kan anpassa utrustningen för att följa tävlingsreglerna.

När du tar dessa faktorer i beaktande, kommer du att kunna hitta en golfkikare som inte bara förbättrar ditt spel utan också passar din budget och spelstil.

Bästa golfkikaren 2024 – Blue Tees Series 3 Max

Efter att ha gått igenom otaliga recensioner av golfkikare, både från experter och glada amatörer kan vi konstatera att vinnaren av bäst i test golfkikare 2024 är Blue Tees Series 3 Max.

Blue Tees har lyckats kombinera en premiumkänsla, användarvänlighet och snygg design till ett oslagbart pris. Vi rekommenderar därför deras Series 3 Max som den bästa golfkikaren 2024, sett till priset och de funktioner som medföljer.

Bästa golfkikaren överlag
Blue Tees Series 3 Max
 • Klar display med automatisk ljusstyrka
 • Slopefunktion och premiumkänsla
 • Snabb avläsning och enkel att använda
 • Svag magnetremsa för fäste på vagnen

Namnet Blue Tees är relativt okänd inom golfvärlden och deras resa startade 2019 med ett mål: att göra högkvalitativa produkter till ett bra pris. Trots att det finns mängder av spelare på marknaden för golfkikare har Blue Tees lyckats slå sig in med bravur och för dig som ska köpa golfkikare erbjuder S3 Max en premiumkänsla och en bäst i test golfkikare till bra pris.

Likt många andra avståndsmätare i det övre prissegmentet erbjuder S3 Max flagglås och vibration för att hitta flaggan, vilket gör det både enklare och snabbare att hitta avstånd.

Vidare till displayen, som är en utav de bästa funktionerna på S3 Max. Du får en kristallklar bild som släpper igenom 88% av ljuset, något som få golfkikare kan matcha. Displayen anpassar sig dessutom till ljusförhållandet ute, vilket gör det enkelt att läsa av oavsett om du spelar i skymning eller i strålande solsken.

Slopefunktionen är en annan stor fördel som bidrar till att S3 Max är ett självklart val för dig som ska köpa golfkikare. Den gör det enkelt för dig att mäta avstånd i en ojämn terräng genom att ta hänsyn till höjdskillnad. Du kan enkelt stänga av denna funktion med en knapp på sidan. Du kan även byta mätenhet från yards till meter och tillbaka genom att hålla inne Mode-knappen.

Kom ihåg att det är förbjudet att använda slopefunktion på tävling. Använder du Blue Tees Series 3 Max stängs denna funktion enkelt av genom en knapp på sidan av enheten.

Slutligen vill vi också lyfta att S3 Max har en magnetisk remsa som gör det enkelt att fästa på vagnen. Om något kan denna magnetiska remsa uppfattas som lite svag. Sammanfattningsvis får du i S3 Max en snabb, lätthanterlig och prisvärd golfkikare som definitivt förtjänar golfkikarens bäst i test. S3 Max har en räckvidd på 800 meter och finns i tre färger, marinblå, svart och rosa.

Om du vill veta mer om Blue Tees Series 3 Max finner du en fullständig recension i videon nedan från Golfers Authority.

Bästa billiga golfkikaren 2024 – Inesis 900

Om du söker en billig golfkikare rekommenderar vi Inesis 900. Trots det låga priset håller Inesis 900 hög kvalité och är en bra avståndsmätare till ett mycket bra pris.

Bästa billiga golfkikaren
Inesis 900 Avståndsmätare
 • Slopefunktion som går att inaktivera
 • Bra precision och kvalitativt hölje
 • Prisvärd sett till funktioner
 • Sämre vattentålighet och mindre tydlig display

Inesis 900 är en golfkikare från Decathlon, en av de största kedjorna för sportutrusting i Europa. Den är snabb i mätningarna och erbjuder, likt de dyrare varianterna, slopefunktion för att kunna mäta avstånd i kullig miljö. Slopefunktionen går också att inaktivera genom att dra i ringen som sitter runt titthålet, för att göra den tillåten att använda på tävling.

Genom att hålla inne på avtryckaren kan du svepa över ett område för att jämföra mått från olika punkter. När du sedan ska låsa på flaggan har Inesis 900 en funktion som skiljer ut flaggan från bakgrunden och vibrerar sedan för att bekräfta varje avståndsmätning.

För sitt pris har också Inesis 900 ett högkvalitativt fodral som skyddar enheten när du inte använder den. Avståndsmätaren är IPX2-certifierad och tål därför endast lätt regn, något som är viktigt att ta med sig om man spelar i ett fuktigare klimat (eller svensk sommar).

Vi menar att dessa funktioner i relation till det attraktiva priset bidrar till att ge Inesis 900 nomineringen som den bästa billiga golfkikaren.

Bästa golfkikaren i premiumklass 2024 – Garmin Z82

Om du istället söker en riktig premiumprodukt rekommenderar vi Garmin Z82. Med oslagbar kombination av GPS- och laserteknologi får du en 2D överblick av över 41 000 banor med avstånd till hinder och greenkant, plus en hel drös med funktioner.

Bästa premiumklass
Garmin Z82
 • Kombinerad GPS- och laserteknologi
 • Alla funktioner du kan önska dig
 • Full integration med Garmin Golf
 • Ibland stängs enheten av under pågående runda och omstart krävs

För dig som är tidigare läsa av MrGolf vet du att vi har en förkärlek till Garmins produkter. Bland annat har vi tidigare rekommenderat deras golfsimulator Approach R10 samt deras golfklockor. Z82 är inget undantag utan visar återigen på Garmins briljans i att producera premiumprodukter.

Den största skillnaden mellan Garmin Z82 och andra avståndsmätare är att den kombinerar det bästa från både GPS- och laserteknologi. Detta gör att den ger dig en fullständig bild av hålet i en 2D bild som visas i titthålet, som inkluderar både avstånd till främre greenkant, mitten av green och bakre greenkant tillsammans med precis lasermätning av avståndet till flagg.

Den kan också visa avstånd till främre och bakre kant på hinder på mer än 41 000 förprogrammerade banor världen över. Z82 kan tillochmed visa riktningen till green när du inte själv kan se den, allt i en högupplöst widescreen.

När du kopplar upp den till din Garmin Golf-app kan den visa vindriktning och hastighet, och har självklart en inbyggd slopefunktion som går att inaktivera för att sätta enheten i tävlingsläge.

Om du vill lära dig mer om Z82, kolla gärna in videon från Golf Barons nedan.

Hur man använder golfkikare för att mäta avstånd

Att mäta avstånd med en golfkikare är busenkelt, och vem som helst kan lära sig. Allt du behöver göra är följande:

 1. Om du inte kan hitta flaggan, hitta ett föremål som befinner sig på ett känt avstånd från golfhålet. Det kan vara en flaggstång, en golfvagn eller en annan spelare.
 2. Se till att objektet är i fokus.
 3. Tryck ned eller håll in avtryckaren för att mäta avståndet från din nuvarande position till föremålet.

Golfkikaren använder laser för att ge dig ett så exakt mått som möjligt för att du ska kunna fatta beslut om vilken klubba du ska välja. Avståndet dyker upp i titthålet när du har gjort din mätning.

För- och nackdelar med att använda golfkikare

Fördelarna med att använda en golfkikare för avståndsbestämning är:

 • Du kan använda dem på vilken golfbana som helst i världen. En golfklocka å andra sidan behöver ha banan nedladdad eftersom den fungerar genom GPS. Däremot kan det i många fall uppfattas som smidigare med en golfklocka i jämförelse mot en golfkikare. Om du överväger att köpa en golfklocka, kolla gärna in våra rekommendationer här.
 • De är mer exakta än andra metoder för att mäta avstånd. Eftersom golfkikare använder sig av laserteknologi ger de ett mer exakt mått än ex. en golfklocka. Många golfklockor erbjuder dessutom endast mått till främre och bakre greenkant samt mitten av green, samtidigt som en golfkikare kan mäta det exakta avståndet till den exakta flaggpositionen.
 • Golfkikare är mycket enkla att använda och kräver ingen särskild utbildning, vilket gör det till ett tacksamt alternativ till både nybörjaren och expertgolfaren.

Om du letar efter det mest exakta sättet att mäta avstånd på golfbanan, så är det svårt att slå golfkikare. Trots de många fördelarna finns det även två huvudsakliga nackdelar.

Nackdelarna med golfkikare är följande:

 • De kan i vissa fall uppfattas som dyra, varför vi i artikeln ovan även rekommenderar ett budgetvänligt alternativ i form av Inesis 900 Avståndsmätare.
 • En rangefinder innebär alltid extra utrustning med sig ut på banan.

Om du istället föredrar en golfklocka hittar du våra rekommendationer i den här atikeln.

Vanliga frågor och svar

En golfkikare (även kallat rangefinder eller avståndsmätare) är en enhet som genom laserteknologi mäter det exakta avståndet från din nuvarande position till en fast punkt, exempelvis flaggan.

Golfkikare är tillåtet på tävling, men däremot får du inte använda slopefunktionen som kompenserar för höjdskillnader.

I den här artikeln rekommenderar vi Blue Tees Series 3 Max som den bästa golfkikaren för sin premiumkänsla, användarvänlighet och snygg design till ett oslagbart pris.

Avslutande tankar

Det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när du väljer golfkikare, men om du letar efter det mest exakta sättet att mäta avstånd är det svårt att slå golfkikare. I artikeln har vi rekommenderat den bästa golfkikaren i olika prisklasser. De har många fördelar, men de kan också vara dyra och kräva att du bär med dig ytterligare utrustning. I slutändan är det upp till dig att bestämma om fördelarna överväger nackdelarna, vi vet iallafall vad vi tycker.

Vi hoppas att du tyckte att denna artikel var till hjälp. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Tack för att du läste!